Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lounských silnicích

LOUNY – Nehodovost na lounských silnicích; Uplynulá dopravní akce. 

Přehled dopravní nehodovosti od 18. 6. do 24. 6. 2018
Dvacátý pátý týden roku přinesl na silnice lounského okresu 32 dopravních nehod. Bohužel při nich došlo i k jednomu úmrtí. Těžce byla zraněna jedna osoba a pět lehce. Celková škoda způsobená těmito kolizemi se vyšplhala až na 1 673 200 korun. Ani jeden řidič nebyl při dopravní nehodě pod vlivem alkoholu. Nejčastější příčina střetů byl v 17 případech způsob jízdy. Nepřiměřená rychlost se podepsala na vině při 6 dopravních nehodách. Nedání přednosti v jízdě se přičítá 4 kolizím. Ve stejném počtu se na střetech podílela i zvěř. V jednom případě řidič zřejmě špatně předjížděl.
O víkendu se přihodilo 11 dopravních nehod, při kterých se zranili lehce dva účastníci a jeden těžce. Škoda způsobená víkendovými kolizemi dosáhla částky 323 200 korun. Nesprávný způsob jízdy byl na vině 5krát, 3krát rychlost, 2krát zvěř a 1 nedání přednosti v jízdě.

Výsledky dopravní akce
Léto už začalo a s ním přichází i letní prázdniny. V minulých letech v tomto období zaznamenali policisté nepříznivý vývoj v dopravní nehodovosti. V rámci naplánovaných dopravních akcí se budou snažit ovlivnit zvýšenou nekázeň řidičů. První z těchto letních kontrol se na Lounsku uskutečnily ve dnech 22. a 23. června. Policisté se zaměřili mimo jiné na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy a další prohřešky řidičů. Takzvaně pod rukama dopravních policistů prošlo 91 vozidel. Přestupku se dopustilo 32 řidičů, kterým policisté udělili pokuty v celkové hodnotě 21 300 korun. Například 14 řidičům překročilo nejvyšší stanovenou rychlost, 4 nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a 5 vyjelo s vozidlem, které mělo špatný technický stav. Pozitivním zjištěním bylo, že ani jeden řidič nebyl ovlivněn alkoholem.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
25. června 2018


 

vytisknout  e-mailem