Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lounských silnicích

LOUNY – Přehled dopravní nehodovosti; Tragická dopravní nehoda, Uplynulá dopravní akce TISPOL. 

Přehled dopravní nehodovosti od 6. 8. do 12. 8. 2018
Uplynulý týden zaměstnalo policisty 24 dopravních nehod. Bohužel se při nich setkali také s jedním úmrtím. Lehce zraněno bylo 6 účastníků. Celková škoda způsobená silničními karamboly se vyšplhala až na 1 421 000 korun. Jako hlavní příčina se opět ve statistikách promítl způsob jízdy s 10 dopravními nehodami. Střety nezaviněné řidičem se přihodily v minulém týdnu celkem 7krát. Nepřiměřená rychlost se podílela na kolizích 6krát. Jeden řidič nedal před nárazem přednost v jízdě. Policisté při řešení dopravních nehod zjistili dechovými zkouškami u 2 řidičů přítomnost alkoholu v jejich těle.
Ve dnech odpočinku od práce řešili policisté 7 nehod, při kterých došlo pouze k jednomu následku, ale bohužel k tomu nejvážnějšímu. Škoda vystoupala na 625 tisíc korun. Způsob jízdy se podílel na střetech ve 3 případech. Rychlost se zobrazila ve 2 nehodách. Jeden z řidičů nedal přednost v jízdě a jednomu se připletla do cesty zvěř.

Tragická dopravní nehoda
Další tragická událost na lounských silnicích se přihodila v pátek v podvečerních hodinách. V blízkosti hranice lounského a chomutovského okresu se střetl motocykl s osobním vozidlem. Podle informací měl motocykl v mírném klesání přejet do protisměru, kde došlo ke střetu, který měl fatální následky. Motocyklista ve věku 40 let bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Policisté na místě provedli dechovou zkoušku s protijedoucí řidičkou, která byla negativní. Příčiny a okolnosti nešťastné události jsou v šetření kriminalistů.
Smutná statistika se v počtu usmrcených osob na lounských silnicích dostala od počátku letošního roku už na číslo pět.

Uplynulá dopravní akce TISPOL
Lounští dopravní policisté se v pátek 10. srpna zaměřili na jednu z významných příčin dopravních nehod. V rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce TISPOL kontrolovali především dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Hlídka zkontrolovala 14 vozidel, u kterých zjistila 10 provinění. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 6 řidičů, 2 nebyli připoutání bezpečnostním pásem. Jeden z řidičů vyjel s vozidlem, které nemělo vyhovující technický stav a jeden řidič usedl za volant bez řidičského oprávnění.
Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
13. srpna 2018


 

vytisknout  e-mailem