Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Na kole nedal přednost vozidlu na křižovatce

SOKOLOVSKO - Neměl povinnou výbavu na jízdním kole. 

V sobotu dne 20. května 2017 v 15:45 hodin došlo v obci Březová, na křižovatce ulice Hlavní a ulice náměstí Míru před budovou prodejny potravin k dopravní nehodě mezi silničním kolem a vozidlem značky Audi.

K dopravní nehodě došlo tím způsobem, že mladistvý cyklista jel na jízdním kole po ulici náměstí Míru ve směru od Městského úřadu ke křižovatce s ulici Hlavní. Na křižovatce zřejmě nerespektoval svislou dopravní značku č. P6 "Stůj, dej přednost v jízdě", vjel do křižovatky a nedal přednost v jízdě vozidlu Audi, které řídila 21 letá řidička. Řidička ve snaze vyhnout se střetu s jízdním kolem strhla řízení vozidla Audi do protisměru. I přesto došlo ke střetu jízdního kola s pravou přední a pravou boční části vozidla Audi.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění mladistvého cyklisty, který byl z místa dopravní nehody převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice na vyšetření. Zde byl vyšetřen a následně propuštěn do domácího léčení. Ke zranění jiných osob nedošlo.

Policisté provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní.  Při dopravní nehodě vznikla na jízdním kole a vozidle Audi škoda předběžně odhadnutá na částku kolem 25 tisíc korun. 

Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že cyklista neměl na kole povinnou výbavu a za jízdy na hlavě řádně připevněnou ochrannou přilbu.

Za spáchaný přestupek policisté cyklistovi uložili blokovou pokutu.


Jaká je povinná výbava kola? To naleznete zde: http://www.ibesip.cz/cz/cyklista/bezpecne-jizdni-kolo/povinna-vybava-jizdniho-kola

nprap. Kateřina Krejčí
22. 5. 2017

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem