Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na kole bezpečně

RYCHNOVSKO - Vidět a být viděn 

V úterý 25. září se rychnovští policisté připojili ke krajské kampani "Bezpečné chování chodců a cyklistů". Hlídka dopravních policistů se vypravila na frekventovanou cyklostezku, vedoucí z Rychnova nad Kněžnou do Solnice.
Kolo jako lacinější, zdravější a k přírodě šetrnější druh dopravy zde využívá mnoho lidí. Nejen ti, kteří do Solnice či Rychnova jezdí za prací, ale i desítky rekreačních cyklistů či uživatelů kolečkových bruslí. Přestože chladné ranní klima již bylo pro "sportovce" výzvou, oslovili zde policisté během dopoledne 16 cyklistů a cyklistek.

Při kontrole muži zákona zjistili, že většina z nich měla správně vybavený bicykl. Cyklisté nezapomínali ani na svoji bezpečnosti a i oni měli ochranné prvky, usnadňující zejména řidičům jejich identifikaci za snížené viditelnosti. Dobrým počinem pro každého cyklistu je pak přilba na hlavě, pro cyklisty do 18 let je toto vybavení povinností.

Oslovení cyklisté pak z rukou policistů obdrželi tematicky zaměřené tištěné materiály, ale více je snad potěšily předměty, které mohli hned využít v praxi - reflexní vesty a blikačky na kolo pro cyklisty. Pro připomenutí, jak dobré je na silnici nejen vidět, ale i být viděn !

por. Mgr. Alena Kacálková
26. září 2012
Foto PČR
 


 

Odkazy do noveho okna

Bezpečnost cyklistů

Bezpečnost cyklistů 

Detailní náhled

Bezpečnost cyklistů

Bezpečnost cyklistů 

Detailní náhled

Bezpečnost cyklistů

Bezpečnost cyklistů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem