Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Na kluzké vozovce dostala smyk

Šumperk - ženu udeřil lahví do hlavy  

Na kluzké vozovce dostala smyk
Dne 24. 12. 2009 v dopoledních hodinách, ve směru od obce Lesnice na Zábřežsku, došlo k havárii osobního vozidla Dacia Sandero, které řídila 33letá žena z Olomoucka. Ta při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky, nepřizpůsobila rychlost stavu komunikace, svým schopnostem a na kluzkém povrchu dostal smyk. S vozidlem vyjela mimo silnici, kde narazila do dopravní značky a následně do kmene stromu. Řidička utrpěla lehké zranění a její 63letá spolujezdkyně z Olomoucka, která seděla v zadu na pravé straně, utrpěla těžké zranění dolních končetin, se kterým byla hospitalizována na jednotce intenzivní péče v Šumperské nemocnici. U řidičky byla provedená dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, technická závada byla šetřením vyloučena. Celková škoda na vozidle činí 150000 Kč.
 
  
 
 
 
Poškodil lak na škodovce
Trestného činu poškozování cizí věci se dopustil neznámý pachatel, který v době od 23. 12. do 24. 12. 2009 ve Slovanském dvoře v Šumperku, poškodil lak, rozbil čelní sklo a sklo pravých předních dveří u vozidla Škoda Octavia. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu přes 50000 Kč.  
 
Odnesl si trezor
Trestných činů krádeže vloupáním a poškozováním cizí věci se dopustil neznámý pachatel, který v době od 22. 12. do 23. 12. 2009, po přestřižení kabelů od kamerového systému a vypáčení vstupních dveří, vnikl do prostoru kanceláří firmy na ulici Dvorské v Zábřehu. Zde odcizil kovové pokladničky, volně ležící příruční trezor. Celkově tak způsobil firmě škodu přes 18000 Kč. 
 
Chtěl láhev alkoholu
Z trestného činu krádeže je podezřelý 48letý muž ze Zábřežska. Ten dne 23. 12. 2009 v odpoledních hodinách v prodejně Billa v Zábřehu, odcizil jednu láhev tvrdého alkoholu v hodnotě 100 Kč. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost řešen Okresním soudem v Šumperku. 
 
Ženu udeřil lahví do hlavy
Z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu je podezřelý 36letý muž z Mohelnice. Ten dne 23. 12. 2009 ve 14.35 hodin, po vzájemné slovní rozepři, udeřil do hlavy, igelitovou taškou v níž měl skleněnou láhev alkoholu, 37letou ženu z Moravičan, které způsobil tržnou zhmožděninu nad levým okem. Žena musela být s tímto zraněním hospitalizována v Šumperské nemocnici. Následně byla u obou provedena dechová zkouška na alkohol, kdy muž nadýchal 2,23 a žena 3,46 promile.  
 
 
Policisté přes svátky měli plné ruce práce, kdy vyjížděli k různým rozepřím osob, které byly v podnapilém stavu, drobným krádežím, kdy tyto případy byly řešeny jako přestupky.
 

 

vytisknout  e-mailem