Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na hřisti ukradl mobil

MOST - Zpeněžil ho a peníze utratil; Cyklista přišel o kolo, nezajistil si ho; Poberta poničil auto. 

Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 19letého mladíka z Teplic a obvinil ho z přečinu krádeže. Obviněný měl v Mostě v prostoru dětského hřiště poblíž centra vytrhnout z ruky poškozenému mladíkovi jeho mobilní telefon, se kterým po krádeži zamířil do jedné mostecké zastavárny, kde cizí telefon zpeněžil. Utržené peníze poté utratil. Kradl i přesto, že byl již pro krádeže loni odsouzen. Odcizený mobil nebyl zajištěn. Poškozenému vznikla krádeží škoda tři tisíce korun.

Ukradl oplatky za dvacku, při zadržení poškodil dveře za tisíce korun
Muž ve věku 31 let z Litvínova měl minulý týden v jednom litvínovském supermarketu odcizit z prodejního pultu dvoje oplatky, které si ukryl do bundy a poté prošel bez zaplacení pokladní zónou. Ostraha muže zadržela a přivolala policii. Muž po zadržení oplatky snědl a než přijela policie, stihl v místnosti, kde byl zadržen, poškodit vstupní dveře a tím prodejně způsobil škodu ve výši 3 500 korun. Policie v Litvínově mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý test odnětí svobody s ohledem na kriminální minulost. Loni byl za krádež odsouzen teplickým soudem.

Šel do trafiky a přišel o kolo
Jen pár minut stačilo neznámému nenechavci, aby se o víkendu zmocnil cizího kola. To stálo v sobotu dopoledne na mosteckém sídlišti Zahradní u komerčního objektu, kde si ho odstavil jeden starší muž. Byl chvilku v trafice, a když se vrátil zpět, své kolo, které si nijak nezajistil, již nenašel. Poškozený muž vyčíslil škodu na částku 18 tisíc korun a krádež ohlásil policii.

Poberta poškodil auto
Neznámý vandal se v noci na dnešek činil na parkovišti na sídlišti Pod Šibeníkem v Mostě. U zaparkovaného osobního vozidla rozbil výplně oken, poničil zpětná zrcátka a neušetřil ani zadní světlomety. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku 20 tisíc korun. Případem poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté.

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. února 2019

vytisknout  e-mailem