Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na hradeckou policii dorazili i předškoláci z Roudnice

HRADECKO – Trestní odpovědnost a bezpečné chování 

V průběhu 7. týdne roku 2012 (13. – 17. 2.) se v Preventivně informačním centru hradecké policie udály 4 přednášky. Při těchto policista hovořil na témata trestní odpovědnosti a bezpečného chování. Preventistovi naslouchalo celkem 71 posluchačů.
V pondělí chvíli po obědě do centra zavítali preventistovi již známí členové kroužku „záchranář“ Základní školy Pešinova Hradec Králové. Malým záchranářům, což byli žáci 1. až 5. třídy policista sdělil důležité informace o bezpečném chování jak doma, tak i při pohybu venku.
V úterý v rámci cyklu přednášek centrum navštívili žáci prvního ročníku Odborného učiliště 17. listopadu Hradec Králové. Tentokrát bylo na programu třetí téma cyklu a to trestní odpovědnost. Učně během přednášky provázela přehledná prezentace, která je společně s policistovým výkladem seznámila například s faktory, které jsou základní pro trestní odpovědnost, hovořeno bylo o nutné obraně, nebo například o tom jaká opatření „hrozí“ mladistvým, potom co se dopustí protiprávního jednání – provinění.
Na shodné téma si ve čtvrtek vyslechli přednášku i žáci 6. třídy První soukromé základní školy v Hradci Králové. Těmto navíc přednášely i pracovnice Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Hradec Králové. Dále na závěr zhlédli preventivní film zaměřený právě na téma trestní odpovědnosti mládeže s názvem „Já chci domů!“.
V pátek dopoledne do areálu Územního odboru Hradec Králové přijeli malí předškoláci z Mateřské školy Roudnice. Tito si nejprve vyslechli přednášku na téma bezpečného chování. Na závěr přednášky policista dětem předal reflexní vesty oddělení BESIP, které budou nosit při školních procházkách. Vestičky jsou do mateřských škol distribuovány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republiky s názvem „Jsme vidět!“. Poté si caparti prohlédli prostory obvodního oddělení. Těsně před odjezdem si děti prohlédly i služební vozidla, do kterých si někteří zkusily i nasednout.

fotogalerie ke zhlédnutí zde…

Čtěte také:
Rozdíl mezi přestupkem a trestným činem – článek z preventivní akce na Jičínsku
Základní škola v Úpici - článek z preventivní akce na Trutnovsku
Policejní psycholožka v SOU řemeslném v Jaroměři – článek z preventivní akce na Náchodsku

nprap. Jan Čížkovský
20. února 2012
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem