Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na hladký průběh hudebního festivalu Exploration budou v Benešově dohlížet policisté spolu se strážníky

BENEŠOVSKO – Očekává se zhruba 2 500 návštěvníků, produkce potrvá každý den až do brzkých ranních hodin. 

V souvislosti s konáním hudebního festivalu Exploration, jehož třetí ročník se letos uskuteční od 18. do 19. srpna v areálu bývalých Táborských kasáren v Benešově, budou v pohotovosti také benešovští policisté. Očekává se kolem 2 500 návštěvníků, proto budou spolu se svými kolegy z městské policie průběžně dohlížet na klid a pořádek ve městě a také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Tady se mimo jiné zaměří na kontrolu zákazu požívání alkoholu a dalších drog před a během jízdy u řidičů motorových vozidel. Policie také přihlédne k tomu, že hudební produkce potrvá po oba dva dny až do čtyř hodin do rána. Výjimku z obecně závazné vyhlášky udělila speciálně pro tuto akci na svém zasedání rada města.

Situaci kolem festivalu budou policisté monitorovat už od čtvrtečních ranních hodin, kdy by se v Benešově mohli objevit první návštěvníci. Bezpečnostní opatření potrvá až do neděle a ukončeno bude teprve po jejich úplném odjezdu. Po celou dobu akce budou policisté také úzce spolupracovat s pořadateli.

Vstup do přilehlého kempu umožní organizátoři návštěvníkům už od čtvrtka. Ti zde pak budou moci setrvat až do neděle. Obecně ale divákům doporučují, aby přijeli v pátek odpoledne. K dispozici budou mít placené parkoviště v blízkosti areálu, anebo mohou využít jednoduché dopravní spojení z Prahy. Do areálu bude také zakázáno vnášet jakékoliv pití, jídlo, zbraně, drogy, pyrotechniku, laserová ukazovátka, aerosolové spreje, plechovky, plastové lahve či jakékoliv ostré předměty, které by mohly ohrozit ostatní návštěvníky. Každý z nich se tak bude muset podrobit bezpečnostní prohlídce, kterou si zajistí organizátoři. Více informací naleznete zde.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
15. srpna 2017

vytisknout  e-mailem