Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na Facebooku vznikla panika

MĚLNICKO – Muž v červené škodovce má lákat děti do auta. 

V posledních dnech se na facebookových stránkách začaly šířit statusy o červeném osobním vozidle, jehož řidič má malé děti lákat do auta.  Podle těchto informací mělo dojít v Kostelci nad Labem k několika takovým případům.

Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Labem prošetřují pouze jeden případ, kdy dne 10. dubna 2019 šla 14letá školačka v odpoledních hodinách ze školy. Nedaleko náměstí ji oslovil řidič červeného auta, že ho posílá její otec, ať ji odveze domů. Dívka odmítla. Muž dále nereagoval, nenaléhal.

Údajně dle zjištěného popisu mělo jít o vozidlo Škoda Felicia červené barvy, nezjištěné registrační značky. Muž byl ve věku kolem 30-40 let vyšší robusní postavy, bez vlasů. Měl hnědé oči.

Policisté okamžitě navštívili zdejší základní školu, aby učitelé z preventivních důvodů připomněli žákům pravidla bezpečného chování.

Ubezpečujeme rodiče, že se jedná pouze o tuto jednu událost, více podobných případů nemáme nahlášeno. Případ však nepodceňujeme, kromě policistů obvodního oddělení se na jeho šetření podílí i kriminalisté.

Pokud se některé z dětí doma svěřilo rodičům s obdobným zážitkem, žádáme, aby o tom nešířili informace na sociálních sítích a raději neprodleně takovou skutečnost ohlásili na Policii ČR.

V této souvislosti považujeme za nutné upozornit všechny rodiče, zástupce škol, potažmo uživatele sociálních sítí, aby zbytečně nešířili informace, které nemají nijak ověřené. Bezhlavým sdílením takovýchto poplašných příspěvků vzniká jen zbytečná panika, děti se pak bojí chodit do škol, jsou zmatené a na základě toho, co slyšely, přicházejí se smyšlenými legendami. Proto znovu, opakovaně a důrazně žádáme širokou veřejnost, aby v případě jakéhokoliv podobného podezřelého jednání okamžitě kontaktovali policii a nesvěřovali se mezi sebou primárně na sociálních sítích.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
16.4.2019

vytisknout  e-mailem