Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na docházku syna nedohlížela

LITOMĚŘICKO – Nebylo to poprvé… 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil devětatřicetiletou matku nezletilého chlapce z Roudnicka z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Obviněná v době od měsíce září 2017 do konce března 2018 jako matka řádně nedbala na plnění povinné školní docházky svého nezletilého syna. Umožnila mu tak zameškat 543 hodin školní docházky. V případě prokázání viny hrozí obviněné až pětiletý trest odnětí svobody, neboť se uvedeného jednání dopustila opětovně. Vyšetřování obviněné dále probíhá na svobodě.

V Litoměřicích řádil kapsář…

V době konání celodenní společenské akce přijali litoměřičtí policisté dvě oznámení o krádeži osobních věcí. Jedna z poškozených přišla o svou příruční taštičku, kterou měla uloženou ve volně odloženém batůžku. Taštička se zanedlouho našla odhozená nedaleko místa krádeže, ale chyběla v ní finanční hotovost a některé doklady. Poškozená vyčíslila škodu na více než 6 tisíc korun. Druhý případ měl téměř shodný scénář. Zmizela volně odložená kabelka, které její majitelka nevěnovala patřičnou pozornost. I tato kabelka se zanedlouho našla poblíž místa krádeže a také v ní chyběla finanční hotovost. V druhém případě škoda přesáhla 9 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Letní období je spojeno s velkým množstvím kulturních a společenských akcí. Tyto akce navštěvují i zloději, proto buďte opatrní a své věci si hlídejte. Vždy zkontrolujte, zda máte dobře uzavřenou kabelku a mějte ji pevně při sobě, nespouštějte ji z očí. Máte-li batoh, nenechte ho v místech, kde je větší pohyb osob na zádech, ale raději si ho vezměte před sebe. Nenoste u sebe zbytečně vysokou finanční hotovost a u platební karty nemějte uvedený PIN kód. A upozornění pro pány - nenoste peněženky v zadních kapsách u kalhot!

Skrýš se neosvědčila

Litoměřičtí policisté přijali o víkendu oznámení o krádeži jízdního kola. Poškozený oznámil ztrátu bicyklu, který si uschoval do křovin poblíž jedné litoměřické restaurace, kam se šel bavit s kamarády. Kolo pravděpodobně objevil neznámý lapka, který si jej přivlastnil. Škoda přesahuje 12 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizeném jízdním kole nyní policisté pátrají.

Mince ho navnadily

Po rozbití skleněné výplně okna se vloupal neznámý pachatel o víkendu do vozidla zaparkovaného v litoměřické Českolipské ulici. Zřejmě ho zlákal lesk kovových mincí ponechaných v přihrádce čelního panelu. Zloděj si odnesl mince v hodnotě 200 korun, ale majitel vozu bude muset vynaložit podstatně vyšší částku na opravu zničeného okna. Po neznámém pachateli policisté pátrají.

Litoměřice, 22. 5. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem