Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na dceru neplatí

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění… 

Šestadvacetiletou ženu z Lovosicka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. Na svou nezletilou dceru neplatí výživné, jak jí určil Okresní soud v Litoměřicích. Výše dlužné částky dosahuje téměř 70 tisíc korun. Vyšetřování obviněné je vedeno na svobodě. Pokud bude odsouzena, hrozí jí až roční trest odnětí svobody.

Řídil přes zákaz a pod vlivem alkoholu

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat třiadvacetiletý muž, který si sedl za volant, ačkoliv to má zakázané pravomocným rozhodnutím magistrátu. Ve večerních hodinách byl zastaven a kontrolován ve Štětí. Ukázalo se nejen, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, ale že zároveň řídí pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška na alkohol proběhla s výsledkem opakovaně přesahujícím dvě promile. Porušením zákonů se bude zabývat soud, od kterého může nezodpovědný řidič odejít až s dvouletým trestem odnětí svobody.

Vzal učení i nákup

Neznámý pachatel vnikl na sklonku uplynulého týdne do osobního vozidla zaparkovaného na ulici před panelovým domem v Litoměřicích. Překonal zajištění okénka zadních dveří a odcizil zde uložený batoh s učivem a školními potřebami a dvě igelitové tašky s obsahem nakoupeného zboží. Škoda vzniklá odcizením je vyčíslena na více než 4 tisíce korun a dalších deset tisíc korun bude muset majitel vozidla vynaložit na jeho opravu. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Litoměřice, 30. 11. 2017, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem