Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na dávky neměla nárok

TEPLICKO - Žena se obohatila podvodem.; Za volantem neměl co dělat... 

Na dávky neměla nárok

    O více jak patnáct tisíc korun se neoprávněně obohatila 31letá žena, která zneužila sociální systém. Nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Bílině, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení za dva měsíce. Žena byla obviněna z podvodu, za který my mohla jít až na dva roky do vězení.

Za volantem neměl co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 23letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv má rozhodnutím soudu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel po dobu pěti let. V Bílině ho zastavili policisté, kteří při lustraci zjistili, že nesmí řídit, muže převezli na obvodní oddělení, kde mu bylo sděleno podezření z přečinu, za který by mohl skončit až na dva roky ve vězení.

Vandal poškodil auto

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který poškodil osobní auto na parkovišti. Vandal promáčkl střechu, poškrábal celý pravý bok, prohodil bočním oknem dlažební kostku a své řádění zakončil rozříznutím přední sedačky. Škoda byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin poškození cizí věci.

Neúspěšné vloupání

     Policisté prověřují vloupání do kasina, ke kterému došlo v pondělí nad ránem v Teplicích. Neznámý pachatel překonal oplocení a po násilném otevření dveří vnikl do objektu. Uvnitř se pokusil vypáčit trezor s penězi, což se mu ale nepodařilo a z místa činu utekl s prázdnou. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže ve stadiu pokusu, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

21. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem