Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na dávky neměla nárok

TEPLICKO - Stát okradla o více jak třicet tisíc; Zloděj dopaden... 

Na dávky neměla nárok

     Z trestného činu podvodu se bude zodpovídat 24letá žena, která se obohatila na úkor státu. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po čtyři měsíce vyplácen příspěvek na bydlení v celkové výši přes 31 tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Zloděj dopaden

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 28letému recidivistovi, který koncem května odcizil zboží v teplickém supermarketu. Na prodejní ploše si schoval do kapuce své mikiny čtyři deodoranty v celkové hodnotě necelých pět set korun a bez zaplacení prošel pokladní zónou. Policisté ho na základě záznamu bezpečnostních kamer ztotožnili, pokud případ skončí u soudu, hrozí lapkovi v krajním případě až tříleté vězení.

Zákaz řízení ignoroval

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 42letý muž, který si sedl za volant osobního auta, i když má rozhodnutím děčínského magistrátu uložen trest zákazu činnosti spočívající v ročním zákazu řízení všech motorových vozidel. Policisté z obvodního oddělení v Proseticích ho zastavili ve středu odpoledne ve Velvětech, po sdělení podezření z přečinu, za který si mohl vyslechnout verdikt až dvouletého vězení, ho včera po poledni eskortovali k teplickému soudu.

11. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem