Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na D10 vzniklo nové dálniční oddělení - Brodce

KRAJ – Středočeská policie má dnešním dnem další dálniční oddělení, které bude spravovat více než 70 kilometrový úsek dálnice D10. 

Od prvního září 2020 bude na bezpečnost na středočeských dálnicích dohlížet více policistů. Vedení středočeské policie zřídilo další, v pořadí již šesté, dálniční oddělení, a to na D10 – Brodce.

Na novém dálničním oddělení bude teď zpočátku působit pět policistů, ale do budoucna počítám s vyššími počty. Za adekvátní považuji tak přes dvě desítky. Věřím, že o službu na novém dálničním oddělení bude zájem a že jej brzy naplníme,“ sdělil krajský ředitel středočeské policie, generál Kučera. Policisté budou vybaveni nejmodernější technikou. Běžným vybavením vozidel jak v civilním provedení, tak viditelně označených, budou zařízení k měření nejvyšší povolené rychlosti. Výjimkou ale nebude ani policejní vozidlo speciálně vybavené pro komplexní silniční kontroly, jako např. kontroly sociálních předpisů, měření a vážení, či kontrolu technického stavu vozidel.

Do současné doby disponovalo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje 5 dálničními odděleními – Bernartice, Mirošovice, Nová Ves, Poříčany a Rudná, kdy policisté spravovali přes 280 kilometrů dálnic vedoucích přes Střední Čechy. Nyní přibude další dálniční oddělení na dálnici D10 – Brodce, které bude zabezpečovat celý úsek dálnice D10 včetně 3kilometrového úseku vedoucího přes Prahu a 5kilometrového úseku na území Libereckého kraje, celkem více než 70 kilometrů.

Osobně jsem velmi rád, že se nám podařilo zřídit další dálniční oddělení. Bezpečnost na nich je i pro mě jednou z priorit, ale i dobrou prevencí. Bohužel jsou mezi námi stále i řidiči, kteří právě na dálnicích ohrožují nejen sebe, ale i ostatní, proto vnímám dohled policistů na dálničních tělesech jako dobré, ale zároveň i nutné řešení,“ uzavřel generál Kučera.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
1. září 2020

vytisknout  e-mailem