Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na čidlo záznamového zařízení nákladního vozidla dal magnet

Bruntál - i jiné události z okresu 

Při jízdě nákladním vozidlem měl na čidle tachografu umístěn magnet

Dopravní policisté z „kamion týmu“ se ve čtvrtek 16. 11. 2017 zaměřovali na konmagnet na čidle zázn.zařízení.jpg
trolu nákladních vozidel a dodržování sociálních předpisů - dodržování doby řízení u řidičů, povinných přestávek, správnost dokladů spojených s přepravou nákladu.

V Nových Heřminovech zastavili 40letého cizince, který řídil nákladního vozidlo Scania s návěsem. Po kontrole dokladů a dechové zkoušce, která byla u řidiče s negativním výsledkem, policisté stáhli data ze záznamového zařízení tachografu a při vyhodnocení zjistili, že řidič má zaznamenánu nyní „dobu odpočinku“ a správně by měla být funkce na zařízení v režimu „doba jízdy“. Cizinec se policistům doznal, že použil magnet na čidlo záznamového zařízení v Bruntále, aby ušetřil dobu jízdy. Svým jednáním měl tedy ovlivnit funkci tak, že přístroj ukládal a vykazoval data o tom, že je automobil v klidovém režimu, ačkoli s ním jel. Cizince, který byl podezřelý z přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, policisté zadrželi a skončil v policejní cele. Následujícího dne si vyslechl od bruntálských policistů podezření z výše uvedeného přečinu a ještě ten den mu soudce Okresního soudu Bruntál udělil peněžitý trest 20 tisíc korun a propadnutí věci.

Od majitele dopravní společnosti jsme vybrali kauci ve výši 80 tisíc korun a přestupek firmy spočívající v neoprávněné manipulaci oznámíme na odbor dopravy a silničního hospodářství v Ostravě.

Krádež světlometů

Nemilé překvapení čekalo na majitele, když přišel k vozidlu Octavia a zjistil, že na autě chybí přední světla.

Bruntálští policisté prověřují krádež světlometů z vozidla Škoda Octavia. K události došlo v době od 17. do 18. 11. 2017 na ulici Vodárenská v Bruntále. Pachatel poškodil okno automobilu, dostal se do vozu a otevřel kapotu motorového prostoru. Zde odmontoval, odcizil oba kompletní přední světlomety s kabeláží a přípojkami. Způsobená škoda činí 10 tisíc korun.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění pachatele je možné kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, bruntálským policistům na tel. číslo 974 731 651. Zároveň nabádáme případné svědky, kteří si všimnou v noční době podezřelého chování osob u zaparkovaných vozidel, ať kontaktují linku 158 či 156.

Krádeže kabelek

Bruntálští policisté přijali dvě oznámení o krádežích kabelek při návštěvách restaurací.

Dne 18. 11. 2017 v Bruntále v restauraci na ulici Požárníků využil pachatel krátce po půlnoci toho, že poškozená nechala na lavici u stolu kabelku, kterou odcizil. V ní se nacházely osobní věci poškozené, mobilní telefon, peněženka s hotovostí 200 korun, stravenky, doklady a platební karta. Způsobená škoda přesáhla 6 tisíc korun.

O kabelku přišla v neděli 18. 11. 2017 ve večerních hodinách také další poškozená, tentokrát v pivnici na Okružní ulici v Bruntále. Kabelku, ve které měla osobní věci, peněženku s hotovostí 3 tisíce korun, doklady, platební kartou, ponechala bez dozoru odloženou vedle baru. Škoda činí 8 230 korun.

Poškození vozidla

Rýmařovští policisté překvalifikovali v těchto dnech po obdržení vyčíslení škody přestupek proti majetku na trestný čin poškození cizí věci. K činu došlo v době od 12. do 13. 11. 2017 v Rýmařově na ulici Sokolovská, kde pachatel poškodil vozidlo Volkswagen. Do laku vozu udělal rýhu skoro po celém obvodu. Způsobená škoda činí 30 tisíc korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody do výše jednoho roku, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

20. 11. 2017

vytisknout  e-mailem