Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté budou dohlížet na klidný průběh chystaných shromáždění . . .

KLADENSKO - Na průběh akcí, které se uskuteční na Kladensku, budou v rámci zajištění bezpečnosti a pořádku dohlížet i policisté. 

Během čtvrtka proběhne ve Středočeském kraji, konkrétně na území Kladenska, několik oznámených shromáždění s  předpokládanou účastí většího počtu osob. V této souvislosti připravuje policie patřičná opatření, na která vyčlenila proporcionálně síly a prostředky odpovídající aktuálně zjištěným informacím a danému riziku.

Do bezpečnostního opatření budou začleněni policisté napříč službami, tedy z pořádkové služby, dopravní, dále pak kriminalisté, pracovníci odboru vnitřní kontroly a v neposlední řadě také policisté Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Veškerá čtvrteční shromáždění bude také zaznamenávat dokumentarista služby kriminální policie a vyšetřování.

Prioritním úkolem policistů v rámci všech čtvrtečních akcí bude monitoring průběhu shromáždění a dohled nad veřejným pořádkem. Policisté budou také dohlížet na bezpečnost v dopravě a v případě potřeby zajišťovat dopravní obslužnost. V neposlední řadě jsou pak členové antikonfliktního týmu připraveni v případě potřeby kdykoliv komunikovat s občany. 

V rámci opatření, které zajišťuje vedení Územního odboru Kladno, které také současně v souvislosti s chystanými opatřeními komunikuje s představiteli dotčených obcí, jsou policisté připraveni eliminovat a řešit případné páchání jakéhokoliv protiprávního jednání. 


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
10. srpna 2022

vytisknout  e-mailem