Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na chování fotbalových fanoušků budou dohlížet policisté

BRNO: Prioritou je zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti 

AKTUALIZACE

21:10

Vlak s ostravskými fanoušky opustil nádraží ve Slatině. Odjez proběhl bez problémů a narušení veřejného pořádku.

20:25

Dodatečně ještě dalších jedenáct osob bylo omezeno na osobní svobodě v souvislosti s incidentem, ke kterému došlo během přestávky. 

20:00

Fanoušci se rozchází, zatím bez problémů. Tři mladíci ve věku 21, 23 a 29, kteří byli zajištěni jsou eskortování na služebnu k dalšímu řešení jejich protiprávního jednání. 

19:40

Doplnění informace k účasti = dle pořadatelů celkem na stadionu 8 026 diváků, z toho 981 hostů.

19:30

V sektoru hostí se objevuje pyrotechnika, zasahují hasiči. Situace pod kontrolou.

19:00

Během přestávky došlo k napadání mezi fanoušky přes plot. Pořadatelé požádali policii o zákrok. Policisté Speciální pořádkové jednotky zajistili celkem tři osoby a situaci uklidnili. 

18:30

Informace ze stadionu: Sekor hostí zaplnilo asi devět set diváků, domácích fanoušků dorazilo odhadem tři a půl tisíce. Jeden fanoušek Baníku byl vzhledem k silné podnapilosti převezen na záchytku. 

16:30

Krátce před šestnáctou hodinou dorazily na slatinské nádraží asi čtyři stovky fanoušků ostravského klubu, kteří se přistavenými autobusy přesunuli na stadion v Srbské ulici. Přejezd fanoušků proběhl bez větších problémů.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brno dnes vpodvečer čeká prvoligové fotbalové utkání mezi kluby Baník Ostrava a Zbrojovka Brno. Vzhledem k tomu, že se na zápas chystá i tvrdé jádro fanoušků budou v pohotovosti i brněnští policisté. Bezpečnostního opatření se zúčastní Speciální pořádková jednotka, dopravní policisté, kriminalisté a příslušníci dalších složek. Spolupracovat budou také strážníci městské policie. Prioritním úkolem policie bude zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v okolí stadionu. Policisté budou monitorovat i centrum města a příjezdové trasy. 

Zvukový záznam: Fotbal.mp3

por. Andrea Cejnková, 28. července 2017

vytisknout  e-mailem