Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na chodníku vzal cizí kolo

MOST - Hlídka dle popisu podezřelého i s kolem vypátrala; Zloděje viděl na svém kole, ten ho odcizil z balkónu. 

Nasliboval výhodný pobyt na horách
Muž ve věku 31 let z Mostu čelí obvinění z přečinu podvodu. Dle policie měl obviněný naslibovat zařízení výhodného několikadenního pobytu na horách svým známým. Od čtyř osob vyinkasoval nejprve zálohy a poté i doplatky na dovolenou. Slibovaný pobyt však nezařídil. Utržené peníze si ponechal pro sebe a před dobou odjezdu si navymýšlel důvody, pro které se pobyt neuskuteční. Za podvod je stíhán na svobodě. Poškozeným způsobil škodu ve výši 15 000 korun.

Mladíkovi vzal mobil, čelí obvinění z loupeže
Ze zvlášť závažného zločinu obvinila mostecká policie 23letého muže z Mostu. Ten čelí navíc obvinění i z přečinu výtržnictví. Muž měl začátkem srpna ve večerních hodinách na sídlišti Liščí vrch oslovit mladíka a žádal o zapůjčení mobilu. Hoch mu sdělil, že nemá v mobilu žádný kredit a chtěl z místa odejít. Obviněný ho však dostihl, začal do něj strkat dlaněmi, udeřil ho pěstí do tváře. Napadený vlivem útoku upadl a přitom mu z kapsy vypadl telefon. Ten obviněný zvedl a z místa činu utekl. Ke zranění poškozeného nedošlo. Odcizený telefon byl zajištěn a vrácen zpět poškozenému. Obviněný je stíhán na svobodě a za loupež mu může soud uložit až desetiletý trest odnětí svobody.

Nákupy neplatil
Pětkrát odnesl zboží bez placení v litvínovských supermarketech 20letý muž z Mostu. Ten měl v jedné prodejně odcizit trička, po odchodu byl zadržen zaměstnancem. V jiný den opět kradl trička a kraťasy, jindy měl bez placení pronést dámské kalhotky, se kterými byl zadržen. V jiném supermarketu vzal krabici s čokoládou za více než tisíc korun a v pátém případě v prodejně textilu vzal z venkovních stojanů 11 kusů dámských halenek. Následně byl zadržen hlídkou strážníků i s lupem. Celkem nakradl zboží za 6 400 korun. Policie v Litvínově mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. 

Okradený viděl zloděje na svém kole
Neznámý pachatel vlezl na sídlišti Liščí vrch včera krátce před 05. hodinou ranní na balkón přízemního bytu a tam odcizil uložené pánské horské jízdní kolo. Majitel bytu uslyšel rámus, a když se šel na balkón podívat, zjistil, že mu kdosi odcizil kolo. Zloděje pak viděl na ulici, jak na kole míří směrem k parku. Krádež ohlásil policii, která případ šetří.

Hlídka „nového majitele“ kola vypátrala
Policisté hlídkové služby včera vyjížděli do ulice Moskevská k případu krádeže jízdního kola. Tam se nacházela rodina s dvěma dětmi, které byly na kolech. Jedno dítě kolo odložilo a odešlo domů, druhé upadlo a matka se mu věnovala. Toho využil mladý muž, který šel kolem a kolo nepozorovaně  vzal. Na základě popisu muže pak hlídka podezřelého vypátrala. Nejprve policistům tvrdil, že kolo našel u popelnic, na policejním oddělení už přiznal pravdu. Policie případ šetří jako přestupek proti majetku.

Most 17. 8. 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem