Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Myslivec následkům poranění podlehl

TŘEBÍČSKO: Kriminalisté zjišťují, ze které zbraně vyšel výstřel 

Kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru Třebíč prověřují okolnosti tragické události, ke které došlo včera ráno v lesním porostu v katastru obce Zašovice na Třebíčsku.
Včera ráno deset minut po deváté hodině jsme cestou rychlé záchranné služby přijali oznámení, že na mysliveckém honu byl zraněn pětasedmdesátiletý muž, účastník honu. Jednalo se o střelné poranění, se kterým musel být muž převezen do Nemocnice v Třebíči. Tam po několika hodinách na následky zranění zemřel. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří na místě začali s prověřováním všech okolností, za kterých ke smrtelnému poranění došlo.
Zatím se nepodařilo zjistit, z jaké konkrétné zbraně vyšel výstřel, který muže zasáhl. Pro stanovení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté na místě zaevidovali všechny účastníky honu a zajistili jejich zbraně i střelivo, aby mohlo prověřování pokračovat. Nikdo nebyl prozatím obviněn. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.V případě zjištění pachatele a prokázání jeho viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Honu se zúčastnilo 35 myslivců. Všichni účastníci honu se podrobili orientační dechové zkoušce s negativním výsledkem.
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
18. listopad 2012
 

vytisknout  e-mailem