Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muži zachránili život

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté použili defibrilátor. 

Policisté z Bojkovic koncem září úspěšně použili automatizovaný externí defibrilátor (AED), jímž je jejich služební vozidlo vybaveno. Přístrojem tak zachránili život šedesátiletému muži, který zkolaboval.

V sobotu 29. září krátce po třetí hodině odpoledne oznámil mladý muž na linku 158, že u zámku v Bojkovicích zkolaboval starší pán. Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídku. Ta po velmi rychlém příjezdu zahájila resuscitaci a použila přístroj AED. Po druhém použití defibrilátoru se naštěstí podařilo jeho životní funkce obnovit. Přivolaní záchranáři si poté muže převzali do své péče a zanedlouho jej vrtulník transportoval do nemocnice ve Zlíně.

Velké poděkování patří nejen hlídce policistů, kteří včasným příjezdem a profesionálním jednáním zachránili muži život, ale i patnáctiletému mladíkovi, který událost oznámil. Dokázal tak, že lidé v jeho okolí mu nejsou lhostejní.

V okrese Uherské Hradiště tímto přístrojem disponuje Obvodní oddělení Bojkovice a Obvodní oddělení Buchlovice. Do dnešního dne evidujeme 9 případů, kdy byl defibrilátor použit. 

9. října 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem