Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muži řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKO – Jeden zaklínil své vozidlo, druhý způsobil dopravní nehodu. 

Policisté z Dopravního inspektorátu Karlovy Vary sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky dvěma mužům ve věku třiadvacet a třiatřicet let.

Mladší z nich řídil vozidlo značky Hyundai v Jáchymově ve směru na Ostrov v brzkých ranních hodinách dne 12. srpna. Na pozemní komunikaci, kde jsou prováděny stavební úpravy, nerespektoval dopravní značení zakazující vjezd všech vozidel, a vjel do staveniště, kde přední částí vozidla sjel do vyfrézované části vozovky a zde vozidlo zůstalo zaklíněné. Na místo se dostavila hlídka dopravní policie, která řidiče vyzvala, aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v jeho těle. Provedeny byly tři dechové zkoušky a ty vykazovaly pozitivní hodnoty 1,6, 1,31 a 1,3 promile alkoholu.

Třiatřicetiletý muž pak řídil vozidlo značky Volkswagen dne 15. července ve večerních hodinách v Karlových Varech. Při řízení vozidla se však choval neukázněně, neřídil se pravidly silničního provozu a nevěnoval se plně řízení vozidla, přičemž narazil do zaparkovaného vozidla značky Škoda. Místo aby celou věc oznámil na policii, z místa dopravní nehody odjel, zastavil ho opodál a pěšky odešel. Když ho hlídka dopravní policie vypátrala, vyzvala ho k podrobení se dechové zkoušce na zjištění alkoholu v těle. Přístroj pak ukázal hodnoty 2,39 a 2,52 promile alkoholu. Dopravní nehodou způsobil škodu ve výši přes 200 tisíc korun.

VIDEO ZDE

Oběma mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Bc. Michal Žáček
15. 8. 2018

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem