Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži poničili dům i zaparkovaná vozidla

TŘEBÍČSKO: Jeden z mužů odcizil hasicí přístroj a jeho obsah postupně vyprázdnili 

Policisté obvodního oddělení Třebíč objasnili případ poškozování majetku, ke kterému došlo v červenci v Třebíči. Mladý muž se v prostoru bytového domu vloupal do skříňky, odcizil hasicí přístroj a jeho obsah poté postupně ještě s dalším mladistvým hochem vyprázdnil po domě a venku na parkovišti, kde bylo práškovým hasicím přístrojem znečištěno několik vozidel. Ničení v domě neunikla kabina výtahu, chodba, vstupní dveře a jeho fasáda. Jednomu z mladíků je jednadvacet let, druhý je mladistvý, oba jsou podezřelí ze spáchání dvou trestných činů. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor podezření z přečinu výtržnictví a přečinu krádeže spáchané vloupáním jednadvacetiletému muži z Třebíčska. Jeho mladistvý kamarád je podezřelý ze spáchání provinění poškození cizí věci a provinění výtržnictví.

Oba mladíci byli v první polovině července v nočních hodinách v Třebíči v bytovém domě v části Borovina. Starší z mladých mužů je podezřelý, že nejprve v prostoru společné chodby, vyjmul ze skříňky požární hadici, kterou roztáhl po schodišti ze suterénu až do druhého patra. Dále se vloupal do uzamčené skříňky, odcizil práškový hasicí přístroj a jeho obsah postupně vyprázdnil v různých částech domu, poničil vstupní dveře a jejich okolí, fasádu domu i chodník. V domě jednadvacetiletý muž ještě rozmazaným sýrem znečistil kabinu výtahu. Z místa oba mladíci společně odešli a na parkovišti vyprázdnil mladistvý hoch další část obsahu odcizeného hasicího přístroje na sedm zaparkovaných motorových vozidel, z nichž jedno poškodil. Hasicí přístroj poté odhodili do kontejneru a z místa odešli.

Oznámení o poškození majetku přijali policisté ve stejný den v dopoledních hodinách. Škoda, která vznikla poškozením majetku v bytovém domě, byla vyčíslena na přibližně dva tisíce korun, další škoda byla způsobena poškozením a znečištěním vozidel.

Dopadnout podezřelé mladíky a objasnit trestnou činnost se třebíčským policistům podařilo ve spolupráci s Městskou policií Třebíč. Strážnici totiž na základě šetření zjistili důležité informace k oběma podezřelým mladíkům a při prověřování případu s policisty spolupracovali.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

28. listopadu 2016  

vytisknout  e-mailem