Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži odcizili dodávku

TŘEBÍČSKO: Muže, který odcizené vozidlo řídil, vypátral psovod 

Policisté v úterý dopadli dva muže, kteří v Jemnici odcizili dodávku s nářadím. Oba muži jsou za další trestnou činnost již stíhání jihočeskými kriminalisty.
 
V úterý v 17.45 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o krádeži dodávky s nářadím, ke které došlo v Jemnici. Krádež policistům oznámil majitel, který byl v té době nedaleko vozidla a zloděje s dodávkou viděl odjíždět. Proto ihned nasedl do auta ke svému známému a odcizenou dodávku sledovali. Přitom zavolal na linku 158.
Majiteli se podařilo dodávku dojet v obci Budkov a společně se známým zadrželi spolujezdce z odcizeného automobilu. Muž, který vozidlo řídil, ale utekl. Na místo vyjelo několik policejních hlídek, které po muži začaly okamžitě pátrat. Po devatenácté hodině muže vypátral v zámeckém parku v Budkově policejní psovod se služebním psem.
Policisté oba zadržené muže převezli k provedení dalších úkonů na služebnu. Jedná se o muže ve věku 22 a 32 let, oba se nyní zdržují na Jindřichohradecku. Starší z mužů, který odcizenou dodávku řídil, se podrobil dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost návykových látek. Při dechové zkoušce nadýchal 0,62 promile a test na drogy byl pozitivní na marihuanu a pervitin. Lékařskému vyšetření a odběru krve se ale muž podrobit odmítl.
Vzhledem k tomu, že oba muži jsou zejména za majetkovou trestnou činnost stíháni jihočeskými kriminalisty, bude uvedený případ postoupen ke společnému řízení. Odcizené vozidlo i s naloženým nářadím si bez poškození převzal majitel.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
23. dubna 2015

vytisknout  e-mailem