Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muži nabízel foťák

MOST - Poté muže napadl a s kamarádem ho připravil o tablet; Ukradl hračky za tisíce korun. 

V obchodě ukradl hračky za více než pět tisíc korun
Nákupy bez placení má zřejmě v oblibě 29letý muž z Litvínova. Loni skončil na policii poté, co byl  zadržen pro podezření ze spáchání krádeží zboží a v minulosti byl již za krádež odsouzen. Nyní mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu další krádeže. Muž měl v jedné prodejně v Mostě odcizit různé hračky, které si měl dát do tašky a poté proběhl ven z prodejny, aniž by za zboží zaplati. Do prodejny přišel o několik hodin později, kdy si opět do tašky ukryl hračky. Pracovníci prodejny si muže všimli, ale jemu se nakonec podařilo z prodejny utéct. Policisté na základě popisu podezřelého totožnost muže ustanovili a předali mu záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž z Litvínova napáchal škodu za 5 351 korun. Lup nebyl zajištěn.

Muži nabízeli foťák, pak mu ukradli tablet
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 28letého muže z Mostu a z přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a legalizace výnosů z trestné činnosti 27letého muže. Mladší z dvojice měl poškozenému muži v centru Mostu nabízet k prodeji fotoaparát. Následně po slovní rozepři měl poškozeného udeřit pěstí do obličeje, poškozený upadl na zem a vypadl mu z ruky tablet. Toho využil druhý obviněný, který se na místě najednou objevil. Tablet měl ze země zvednout a následně utekl. Poškozený chtěl přivolat policii, útočník poškozeného požádal, aby policisty nevolal a slíbil mu, že věc vrátí. Doběhl druhého muže, tablet mu sebral a poté z místa také utekl. Napadený muž utrpěl lehké zranění. Obvinění byli již v minulosti trestáni. Policie dvojici stíhá na svobodě. Lup nebyl zajištěn.

Motorista upozornil na rychlou jízdu kamionu
Policisté hlídkové služby včera odpoledne zastavili na silnici I/13 řidiče kamionu, který jel ve směru od Chomutova na Teplice a při jízdě měl rychlou jízdou ohrozit jiného účastníka silničního provozu. Hlídka u řidiče vozidla provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Následně policisté přistoupili k provedení orientačního testu na jiné návykové látky, který vyšel s pozitivním výsledkem. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. Případ šetří mostecká policie ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most 17. ledna 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem