Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muži hrozí až desetiletý trest

KRAJ / LIBEREC – Všímaví spoluobčané pomohli policistům dopadnout hledaného muže. 

Jak jsme Vás již informovali, libereckým kriminalistům se prostřednictvím linky 158 ozval svědek, jehož informace vedly k dopadení hledaného 33letého muže. Ten byl podezřelý ze spáchání loupeže, při níž 12. září 2018 napadl obsluhu casina v Liberci, odkud si následně odnesl hotovost několik desítek tisíc korun. Článek naleznete na tomto odkazu.
V průběhu vyšetřování vyplynuly napovrch další případy trestné činnosti, v nichž recidivista figuroval. Ten, ačkoli již byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu nepodmíněně odsouzen pro zločin loupeže, restrikcí nedbal a dopustil se jej znovu.
V pondělí 17. září v ranních hodinách muž navštívil jinou z heren v centru města. I zde napadl obsluhu při rozměňování hotovosti a odcizil taktéž několik desítek tisíc korun.

Ke třetímu případu, kterého se muž dopustil, došlo již v pátek 9. září. V odpoledních hodinách navštívil hernu nedaleko centra města. Během svého setrvání v herně využil nepozornosti obsluhy a vlezl do prostor vyhrazených jen pro pracovníky herny. Zde nepozorovaně odcizil peněženku s tržbou několika tisíc korun.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání obviněného 33letého Liberečana pro zvlášť závažný zločin loupež a přečin krádež, za které mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Zároveň policejní komisař podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, neboť z jednání obviněného nebo dalších konkrétních skutečností vyplynula obava, že uprchne nebo se bude skrývat nebo bude opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán.

24. září 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem