Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže bil pěstmi bezdůvodně

MOST - Způsobil mu těžká zranění; Z karty seniorky vybírala peníze pro sebe; Rybičky zřejmě neochutnal. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil na základě výsledků šetření 35letého muže z Mostu ze zločinu těžkého ublížení na zdraví a z přečinu výtržnictví. Obviněný měl dle policistů v obci na Mostecku na předzahrádce tamní hospody přistoupit ke stolu, kde seděl poškozený muž a tohoto měl bez předešlé slovní rozepře a zatím z nezjištěného důvodu napadnout tak, že ho udeřil do obličeje pěstí, kdy po tomto útoku napadený upadl na zem. Útočník v útoku pokračoval i poté, co muž ležel na zemi a uštědřil mu další rány pěstí i kopy nohou do obličeje. Zranění poškozeného si vyžádalo lékařské ošetření. Obviněný byl již za výtržnictví v minulosti odsouzen. Muž je stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Motiv napadení je předmětem dalšího vyšetřování.

Seniorka přišla o peněženku s hotovostí
Mostecká policie šetří případ krádeže peněženky. O tu přišla o víkendu jedna seniorka z Mostu poté, co byla v odpoledních hodinách nakupovat  v jedné mostecké večerce v ulici Budovatelů. Až doma přišla na to, že jí portmonka chybí. Hledala ji v prodejně, ale byla neúspěšná. Zřejmě si ji někdo přivlastnil. Poškozená důchodkyně odhadla způsobenou hmotnou škodu na částku vyšší než 10 tisíc korun.

Z cizí karty vybírala peníze
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 19leté ženě. Ta si měla nezjištěným způsobem opatřit platební kartu jedné seniorky. Pomocí karty  měla vybrat ve dvou případech finanční hotovost ve výši 13 tisíc korun a v několika případech se pokusila o další výběr, což se jí nepodařilo. Podezřelá poškozenou ženu, které karta patřila, znala, občas u ní byla na návštěvě. 

Milovník rybiček odhalen
Policisté obvodního oddělení Litvínov ve spolupráci s litvínovskou městskou policií odhalili totožnost muže, který v supermarketu kradl. Podle šetření policistů měl 45letý muž z Litvínova v jednom obchodě odcizit rybí filety, které si ukryl do kapsy mikiny a poté prodejnu opustil bez zaplacení. Lup si ukryl do nedalekého křoví a do marketu se znovu vrátil s nečestnými úmysly. Odcizit měl tašku, do které uložil další rybí filety a bez placení odešel. Lup údajně prodal neznámé osobě. Krádežemi způsobil škodu ve výši 1 280 korun. Už v minulosti byl za krádeže odsouzen. Policie muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.  

Most 12. října 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem