Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž zavraždil své dva bratry

KRAJ VYSOČINA: Obviněný muž je stíhán vazebně 

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřují případ zvlášť závažného zločinu vraždy, která se stala uplynulou sobotu v noci v rodinném domě v Počátkách na Pelhřimovsku.

Po útoku nožem ze strany šestadvacetiletého muže na místě zemřeli dva sedmnáctiletí chlapci a poranění utrpěl také sedmadvacetiletý muž. Všechny čtyři osoby byly v příbuzenském vztahu. Muže podezřelého z vraždy policisté zadrželi v blízkosti místa činu.

Po důkladném prověřování všech okolností případu vyšetřovatel zahájil trestní stíhání šestadvacetiletého muže a obvinil ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy.  Státnímu zástupci jsme podali podnět k vypracování návrhu na vzetí obviněného do vazby. Vazební řízení proběhlo dnes před okresním soudem v Pelhřimově.  Soudce rozhodl o uvalení vazby. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v trvání patnácti až dvaceti let, případně výjimečný trest. Obviněný muž byl v minulosti dvakrát soudně trestán -  v jednom  případě ještě jako mladistvý.

V letošním roce se jedná v našem kraji o druhý případ kvalifikovaný jako zvlášť závažný zločin vraždy. První případ, který jsme kvalifikovali jako pokus vraždy, se stal 25. června v Humpolci.

mjr. JUDr. Dana Čírková, tisková mlučí

31. říjen 2017

vytisknout  e-mailem