Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž zaútočil na cizince sečnou zbraní

CHEBSKO – Kvůli poštovním známkám udeřil muže do hlavy. 

Chebští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví muži z Aše.

Po předchozích hádkách a několika telefonátech týkajících se sbírky známek, se čtyřiačtyřicetiletý muž rozhodl, že si celý problém vyřeší osobně. Proto dne 17.09.2018  v odpoledních hodinách navštívil v Aši pětapadesátiletého cizince, který mu měl údajně ztratit album s poštovními známky. Album včetně dvou dalších si muž uschoval u cizince v jeho sklepě s tím, že si je za několik dní vyzvedne. Muž postrádající známky přišel k domu, kde bydlel cizinec, který zrovna před domem myl svůj osobní automobil. Muž k němu přistoupil a bez varování měl klečícího muže udeřit do hlavy sečnou zbraní, čímž mu způsobil zranění, která si vyžádala lékařské ošetření. Poté útočník z místa utekl do přilehlého parku, protože měl strach, že mu poškozený muž bude chtít útok oplatit.

Policisté podezřelého muže zadrželi během několika minut v místě bydliště. Zároveň policisté propátrali okolí poblíž místa, kde k napadení došlo, a v přilehlém parku nalezli sečnou zbraň, kterou zajistili.

Během pobytu obviněného v cele podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Chebu poté muže poslal do vazby.

V případě prokázání viny hrozí jedenačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Jakub Kopřiva
20. 9. 2018

vytisknout  e-mailem