Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž vyhodil lednici kam neměl

ÚSTECKO - Za černé skládky hrozí vysoké pokuty, v tomto případě byl původce odhalen. 

     Přestože jsou v mnoha obcích sběrné dvory, případně menší obce na své náklady pro občany přistavují kontejnery, aby se mohli zbavit nashromážděného odpadu, který nepatří do běžných sběrných nádob, je velkým nešvarem vyhazování nepotřebných věcí v přírodě a zakládání černých skládek.

     S podobným problémem se potýkají i v katastru Chlumce na Ústecku, kde poblíž obce Hrbovice lidé nerespektující zákony a ochranu životního prostřední opakovaně vytvářeli skládku, na kterou vozili všemožný odpad. Přestože místně příslušná obec skládku několikrát na vlastní náklady zlikvidovala, zase se našel člověk, který na stejném místě vyhodil starou lednici.

     Policisté z obvodního oddělení v Chlumci vypátrali 24letého muže, který na místo přijel dodávkou a lednici vyložil. Pozvali si ho k výslechu, kde se ke svému jednání doznal, zároveň ho vyzvali k odvozu lednice do sběrného dvora, což učinil a doložil potvrzením o převzetí použitého elektrozařízení ke zpětnému odběru. Celý případ bude mít ještě dohru u správního orgánu, kam bylo mužovo jednání oznámeno jako přestupek proti veřejnému pořádku, za což zákon umožňuje uložení až dvacetitisícové sankce.

22. 3. 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Důkazní materiál

Důkazní materiál 

Detailní náhled

Důkazní materiál

Důkazní materiál 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem