Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž trpí záští k popelnicím ?

NÁCHODSKO – Opilý jich naházel několik do řeky. 

Na první pohled drobné výtržnictví z konce května 2016, kdy 36letý muž naházel tři popelnice do řeky Stěnavy a další odcizil, vyřešili policisté z Obvodního oddělení v Broumově překvalifikováním přestupku proti veřejnému pořádku na trestný čin krádeže.

Místní muž v pozdních nočních hodinách 26. 5. 2016 do řeky zahodil tři plastové popelnice a plastovou přepravku, připravené na Soukenické ulici ke svozu. To mu bylo málo, pak se přemístil k zaparkovaným automobilům a dvěma z nich utrhal registrační značky. Ty opět skončily v řece. Další plastovou popelnici už však defenestrovat nestihl, i když se k tomu znovu chystal. Na chodníku před jedním z domů v Soukenické ulici se opět zmocnil plastové popelnice a mířil s ní k vodě. Přítrž jeho řádění učinila až policejní hlídka, která ho přistihla s popelnicí na noční ulici. I když mu způsobenou škodu muži zákona spočítali na necelý 1.000 korun, hrozí mu až dvouleté vězení. V minulých třech letech byl již za majetkovou trestnou činnost potrestán podmíněným trestem odnětí svobody na 8 měsíců, jehož zkušební doba mu končí až v říjnu 2017.

A co jej přimělo k takovému útoku na plastové odpadní nádoby? Prvotní pohnutky lze jen těžko odhadnout, jisté však je, že k jejich dokonání vydatně přispěl alkohol, jehož hladinu mu policisté změřili na 1,6 promile. Popelnicový mstitel tak ještě nejdřív putoval na protialkoholní záchytnou stanici a pak teprve k výslechu. V těchto dnech policisté původní přestupek překvalifikovali na trestný čin a místo pokuty muži hrozí pobyt v chládku na již zmíněnou dobu, k tomu pak i další nový trest. Můžeme jen doufat, že pak už ho odpor k plastovým popelnicím přejde.

 

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 6. 2016 v 14.00 hodin

vytisknout  e-mailem