Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž spáchal úvěrový podvod

TEPLICKO - U sjednávání smluv lhal a půjčky nesplácí; Hledáme svědky nehody; Vloupání do bytu... 

Půjčky nesplácí

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 22letému muži, který byl obviněn z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že si v rozmezí několika měsíců zažádal o půjčky a úvěry u různých společností, ačkoliv věděl, že svým smluvně stanoveným závazkům nebude schopen dostát, navíc při sjednávání smluv uváděl nepravdivé údaje o svém příjmu a finančních závazcích. Postupně si půjčil přes 80 tisíc korun, které poškozeným společnostem nesplácí, vyšetřován je na svobodě.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 5:30 do 10:00 hodin dne 1. března 2021 v Teplicích, ulice Duchcovská v areálu nemocnice. Neznámý řidič měl nabourat do pravé přední části zaparkovaného vozidla Mercedes-Benz a z místa nehody ujet, aniž by splnil zákonnou povinnost. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Vloupání do bytu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do bytu. Násilím překonal vstupní dveře a vnikl do bytu, kde prohledal zásuvky, uvnitř se ale nic neztratilo. Policisté případ prověřují jako zločin krádeže ve stadiu pokusu a přečin porušování domovní svobody, pachateli hrozí v případě dopadení až osmileté vězení.

Vykradená garáž

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který se v Duchcově vloupal do plechové garáže. Uvnitř odcizil elektrocentrálu, křovinořez a elektrické ruční nářadí, celková škoda byla vyčíslena na více jak 16 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, po odcizených věcech i zloději nyní policisté intenzivně pátrají.

8. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem