Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž si jako lup odnesl karton piv a dětský míč

BENEŠOVSKO - Vnikl na pozemek rodinného domu, netušil však, že ho při krádeži snímají nainstalované kamery. 

Od dubna řeší benešovští policisté případ, který se stal na pozemku rodinného domu v ul. Hrubínova v obci Benešov. Podezřelý muž procházel u oplocení pozemku. Zde se zastavil, rozhlížel se kolem sebe a svůj zrak zaměřil na vchod domu. Když se ujistil, že poblíž není nikdo, kdo by ho mohl při jeho následném jednání vidět, přelezl plot na zahradu a běžel směrem ke vchodu domu. U dveří muže zaujal volně odložený karton piv. Ten vzal do rukou a běžel s ním zpátky k plotu. Při zpáteční cestě si všiml dětského míče, který ležel u stromu na zahradě. Sklonil se k němu a i s kartonem piv si ho odnesl s sebou. Při přelézání plotu muži míč vyklouzl na ulici. Ten ale ihned sebral a s odcizenými věcmi odešel pryč.

I přesto, že se pachatel díval kolem sebe, zda ho nikdo při činu neuvidí, celý jeho pohyb a fyzickou podobu zachytily statické kamery umístěné na rodinném domě. Podezřelý muž měl na sobě modré tričko s dlouhým rukávem (nebo košili s dlouhým rukávem), přes rameno ovázanou mikinu černé barvy, černé kalhoty, obut do sportovních bot a na zádech nesl batoh. Případ policisté vyšetřují jako trestný čin krádež a porušování domovní svobody.

Policisté po pachateli prozatím neúspěšně pátrají. Žádají proto případné svědky události, aby informace související s případem a poznatky, které by vedly k odhalení totožnosti podezřelého muže, sdělili na obvodní oddělení Benešov na tel. čísle: 974 871 700, anebo osobně. Využít můžete též linku tísňového volání 158. Za jakékoliv poznatky děkujeme.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
19. května 2017

Odkazy do noveho okna

1. podezřelý muž

1. podezřelý muž 

Detailní náhled

3. podezřelý muž

3. podezřelý muž 

Detailní náhled

2. podezřelý muž

2. podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem