Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Muž seděl na silnici

JESENICKO - Řidič ho přehlédl a narazil do něj. 

Od pátku 16. do neděle 18. června vyjížděli jeseničtí policisté ke třem dopravním nehodám.

V pátek 16. června okolo 16 hodiny havaroval v obci Zlaté Hory, část Ondřejovice, 62letý muž. Pravděpodobně vlivem mikrospánku řidič s vozem zn. VW Passat přejel do protisměru, najel na krajnici, kde srazil popelnici, a zastavil se až o betonovou zídku mostku. Požití alkoholu bylo na místě vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Řidič byl kvůli možnému zranění převezen do nemocnice. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 31.000 Kč.

Ještě ten den policisté vyjížděli do Javorníku. Po 22 hodině jel 36letý muž s vozem zn. Ford Escort ve směru od ul. Partyzánská na ul. Havlíčkova. Při odbočování vlevo narazil do 41letého muže, který seděl na silnici zabalený do tmavé deky. Šestatřicetiletý řidič ihned poskytl zraněnému muži první pomoc a přivolal zdravotníky. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Protože u zraněného muže nebylo možné provést dechovou zkoušku, byl u něj nařízen odběr krve.

Poslední třetí dopravní nehoda se odehrála v neděli 18. června v Žulové. Šestadvacetiletý muž jel dopoledne s vozem zn. Audi  Q7 směrem na Vápennou. Po projetí pravotočivou zatáčkou vyjel s vozidlem do protisměru, kde narazil do právě projíždějícího vozu zn. Audi A3. Vůz Audi A3 poté narazil do dvou vzrostlých stromů u silnice a sjel ze srázu mimo komunikaci. Druhý vůz, Audi Q7, po nárazu částečně sjel ze srázu a přitom narazil do stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozu Audi A3 a jeho spolujezdkyně. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče Audi Q7 negativní. Pozitivní hodnotu však přístroj naměřil u 38letého řidiče Audi A3, a to 0,68 ‰ alkoholu. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 330.000 Kč.

20. června 2017

por. Ing. Tereza Neubauerová

Odkazy do noveho okna

DN - Ondřejovice

DN - Ondřejovice 

Detailní náhled

DN - Javorník

DN - Javorník 

Detailní náhled

DN - Žulová

DN - Žulová 

Detailní náhled

DN - Žulová

DN - Žulová 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem