Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž se marně snažil ujet policejní hlídce

JIČÍNSKO – Nerespektoval uložené zákazy řízení! 

Ilustrační fotoIlustrační fotoV pátek 8. prosince krátce po půl druhé ranní se policejní hlídka rozhodla zkontrolovat osobní automobil Audi A6, který se pohyboval na silnici mezi obcemi Podůlší a Železnice. Řidič následně nereagoval pokynů policistů k zastavení a začal před nimi ujíždět ve směru na obec Kbelnice, kde odbočil z hlavní silnice na polní cestu a pokračoval ve směru na Valdice. Po chvíli pronásledované vozidlo zapadlo v kaluži a bahně. Za použití donucovacích prostředků se policistům podařilo zadržet pětadvacetiletého řidiče, který má nejen trestním příkazem Okresního soudu v Jičíně, ale i ve dvou případech z rozhodnutí Městského úřadu v Jičíně do roku 2018 vysloveny zákazy řízení motorových vozidel.

Provedený orientační test na drogy navíc u muže odhalil požití omamné a psychotropní látky. Řidič opakovaně odmítl lékařské vyšetření. Z tohoto důvodu o jeho dalším osudu ohledně řízení pod vlivem drog a odmítnutí lékařského vyšetření rozhodně místně příslušný správní orgán, kde mu v případě prokázání viny hrozí opět několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká peněžitá pokuta.

Muž se tak měl mimo jiné svým jednáním dopustit přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Aleš Brendl
12. prosince 2017; 12:11

vytisknout  e-mailem