Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se dopustil krádeží

JIHLAVSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, který se v Jihlavě dopouštěl majetkové trestné činnosti. Obviněn byl ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V minulosti byl muž již soudně trestán, za spáchanou trestnou činnost mu byl uložen i trest odnětí svobody a z věznice byl propuštěn na konci loňského června.

Muž je obviněn z toho, že ve čtyřech případech odcizil v jihlavských obchodech různé zboží, které poté prodával a peníze používal pro vlastní potřebu. V prosinci si muž z prodejny na ulici Žižkova odnesl tablety do myčky, které schoval pod kabát, o pár dní později ve stejném obchodě odcizil kávu, kterou bez zaplacení odnesl ukrytou v batohu. Na konci ledna si odnesl z prodejny v jihlavském obchodním centru pánskou bundu v hodnotě téměř 4 500 korun a v únoru odcizil v obchodním domě na Masarykově náměstí elektrický zubní kartáček za více než tři tisíce korun. Jednotlivé případy policisté po přijetí oznámení šetřili. Prověřováním zjistili, že se u všech čtyř případů jedná o shodného pachatele, kterého na základě šetření vypátrali.

Kromě krádeží v obchodech má obviněný muž na svědomí ještě také okradení hosta jihlavské provozovny. V polovině ledna ve večerních hodinách návštěvník podniku pod vlivem alkoholu usnul u stolu, na kterém měl položenou peněženku a mobilní telefon. Této situace dvaačtyřicetiletý muž, který v tu dobu také v podniku byl, využil, při odchodu z provozovny věci v celkové hodnotě přes šest tisíc korun ze stolu vzal a odnesl. V peněžence měl okradený muž kromě finanční hotovosti ještě osobní doklady a platební kartu.

Na základě shromážděných důkazů zahájili kriminalisté trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže z Jihlavy, případ dále vyšetřují.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

24. března 2017   

vytisknout  e-mailem