Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muž s mačetou ohrožoval zákazníky čerpací stanice

ZLÍNSKO: Hrozí mu tři roky za mřížemi. 

Odpolední drama zažili včera odpoledne zákazníci čerpací stanice v Napajedlech. O půl čtvrté tam přišel muž vysvlečený do půl těla, v ruce držel mačetu a křičel na přítomné zákazníky, že je zabije, protože ho rozčílili. V tu chvíli projížděli kolem policisté z Napajedel, kteří se hned vrátili, když uviděli polonahého muže s mačetou v ruce. Muž mezitím vešel do blízkého rodinného domu. Policisté zazvonili, napůl svlečený muž jim otevřel a se svým spolubydlícím policistům vysvětlili, co se stalo. Mačetu našli policisté v domě. Dechová zkouška u agresora ukázala 2,7 promile alkoholu, u jeho přítele potom 3,4 promile alkoholu.

Šestapadesátiletý přítel agresivního muže přišel krátce před incidentem na čerpací stanici, koupil si pivo a sedl si s ním ven. Protože byl značně podnapilý, upozornili ho ostatní zákazníci, aby odsud odešel. Muž tak učinil a doma se svěřil svému spolubydlícímu, jakého příkoří se vůči němu zákazníci čerpací stanice dopustili. Čtyřicetiletý muž se rozčílil a šel si to s těmi, kteří jeho přítele vyzvali k odchodu, vyřídit. Podle jeho slov je chtěl pouze postrašit, v žádném případě jim nechtěl ublížit.

Policisté z Napajedel případ šetří jako podezření z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Muž byl již třikrát soudně trestný, v jednom případě za stejné trestné činy, jakých se dopustil včera. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

22. srpna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem