Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Muž řešil rozpory nožem

Pokus vraždy v Horních Věstonicích  

 29. října 2008, několik minut po desáté hodině dopolední, oznámili zdravotníci z rychlé záchranné služby, že byli přivoláni k vážným bodnořezným zraněním  šedesátiletého muže v rodinném domě.

Krátce po výjezdové skupině specialistů Policie ČR Břeclav dorazili i specialisté výjezdové skupiny Policie ČR správy Jihomoravského kraje a rozběhlo se pátrání. V rámci ohledání místa činu byly zajištěny biologické, pachové, věcné i trasologické stopy.

Při prověřování pak kriminalisté zjistili, že muž byl napaden v ložnici domku, dveře byly vykopnuté a muž utrpěl několik bodnořezných zranění v oblasti hrudníku a na stehně. Šetření vyšetřovacího týmu kriminalisty přivedlo na stopu o dva roky mladšího spoluobčana, který se doznal k opakovanému zranění staršího muže. Jako motiv činu uvedl muž osobní rozpory s poškozeným. Kriminalisté zajistili též nůž, kterým byl čin spáchán. Osmapadesátiletý muž je obviněn ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a také trestného činu porušování domovní svobody. Rovněž byl vypracován návrh na uvalení vazby obviněného muže. Trest může sahat až do výšky 15 let odnětí svobody. Na případu policisté dále neúnavně pracují.


Zvukový záznam: Horní Věstonice.mp3


Zpracovala: por. PhDr. Soňa Svobodová



vytisknout  e-mailem