Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž převlečený za ženu útočil kladivem - aktualizace

Kriminalisté hledají muže převlečeného za ženu, který na tramvajové refýži kladivem zaútočil na poškozenou. 

Poškozená seděla na lavičce tramvajové refýže na Vltavské v Praze7, když k ní přistoupil muž oblečený do dámských blyštivých béžových šatů v délce ke kolenům a na nohách měl obuté lodičky s jehlovými podpatky. Poškozené sebral kabelku, kterou měla poleženou vedle sebe, a začal z místa odcházet. Poškozená za ním vyběhla a začala se kabelky domáhat zpátky. Muž však ze své kabelky vytáhl kladivo a začal ji tímto tlouci, čímž jí zlomil žebra a poranil ruku. Pak kabelku vrátil a odešel směrem na Strossmayerovo náměstí.

Podobu podezřelého a částečně i průběh incidentu zachytily kamery. Muž mluvil česky, byl vysoký asi 175 cm a měl dioptrické brýle s výrazným černým rámečkem. Jestli podezřelého někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež.

Případ se stal 13. 6. 2022 okolo 3.30 hod.

mjr. Jan Daněk – 24. 7. 2022

Aktualizace: Po zveřejnění případu jsme získali poznatek k totožnosti hledaného muže a následně ho k věci vyslechli, kdy se k uvedenému incidentu přiznal. Nyní je případ ve fázi prověřování a trestní stíhání zatím zahájeno nebylo. Muž také kriminalistům dobrovolně v rámci trestního řízení vydal kladivo, kterým útočil.

mjr. Jan Daněk – 21. 8. 2022

vytisknout  e-mailem