Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž převážel ve vozidle drogy

JIHLAVSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže 

Kriminalisté jihlavského územního odboru zahájili trestní stíhání muže, který byl přistižen, když převážel ve vozidle po dálnici drogy. Omamné a psychotropní látky distribuoval. Dvacetiletého řidiče zastavila hlídka celního úřadu. Mladý muž převážel ve vozidle různé druhy drog a v automobilu měl také plynovou pistoli. Kriminalisté provedli prohlídku vozidla a drogy i zbraň zajistili. Zadržený muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

Vozidlo VW Passat zastavila hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočinu v druhé polovině minulého týdne po čtvrté hodině odpoledne na parkovišti u čerpací stanice na 112. km dálnice D1. V automobilu se nacházel řidič a spolujedoucí. Při kontrole automobilu pojala hlídka podezření, že jsou v něm převáženy drogy a na místo byla přivolána Policie České republiky. Kriminalisté jihlavského územního odboru případ převzali a provedli prohlídku vozidla. Zajistili různé drogy, a to kokain, extázi, hašiš a marihuanu. Zajištěné drogy budou podrobeny zkoumání na odborném policejním pracovišti. Ve vozidle měl dále řidič uloženou zbraň, jednalo se o plynovou pistoli, také tu kriminalisté zajistili. Zbraň včetně zásobníku a nábojů bude podrobena odborné expertíze.

Oba mladé muže, řidiče vozidla i jeho spolujedoucího, kriminalisté zadrželi. U řidiče policisté provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní. Oba zadržení muži byli převezeni na oddělení policie v Jihlavě, kde byli umístěni do policejních cel.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání řidiče vozidla. „Dvacetiletý muž z Ostravska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl por. Bc. Jiří Lysák, komisař oddělení obecné kriminality. Obviněný mladý muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán, sám je uživatelem drog.

Dvacetiletý muž je obviněn z toho, že si minulý týden v pátek opatřil v dopoledních hodinách v Ostravě drogy, které uložil do vozidla VW Passat. Jako řidič chtěl drogy odvézt do Prahy za účelem jejich prodeje nebo předání dalším osobám. V automobilu s ním cestoval ještě o rok mladší spolujedoucí, který si od obviněného muže kupoval marihuanu. Jízdu dvojice ale předčasně ukončila hlídka celního úřadu, která vozidlo po čtvrté hodině odpoledne zastavila na úseku dálnici D1 vedoucí na Jihlavsku. Obviněný muž převážel ve vozidle několik desítek tablet extáze, hašiš, kokain a desítky gramů marihuany, tyto drogy jihlavští kriminalisté zajistili.

Dvacetiletý muž je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Vzhledem k tomu, že obviněný mladý muž řídil vozidlo pod vlivem drog, je podezřelý ještě z dalšího protiprávního jednání, které policisté také dále prošetřují.

Druhý zadržený, devatenáctiletý muž z Karvinska, byl po provedení nezbytných úkonů rovněž ze zadržení propuštěn.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

18. srpna 2017

vytisknout  e-mailem