Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž poškodil prosklenou zastávku

JIHLAVSKO: Muž je podezřelý ze dvou trestných činů 

Ve čtvrtek 11. května přijali policisté v ranních hodinách oznámení o poškození uzavřené zastávky v Jihlavě na ulici na Dolech. Podezřelý muž v prostoru zastávky ležel a spal. Na místo po přijetí oznámení vyjeli policisté a také strážníci městské policie. Podezřelého muže zajistili, byl pod vlivem alkoholu. Jednalo se o devětatřicetiletého muže z Jihlavska, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, zejména za majetkovou trestnou činnost. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu necelé půl promile alkoholu. Muže odvezli na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Místo činu ohledali, zadokumentovali a vyhodnotili kamerové záznamy.

Na základě šetření policisté zjistili, že muž poškodil zastávku za použití kamenů. Rozbil skleněné výplně dveří a způsobil tak předběžně vyčíslenou škodu za čtyřicet tisíc korun. 

Policejní inspektor sdělil devětatřicetiletému muži podezření ze spáchání dvou přečinu, a to výtržnictví a poškození cizí věci. Po provedení nezbytných procesních úkonů byl podezřený muž ze zadržení propuštěn. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
12. května 2023 

vytisknout  e-mailem