Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž odcizil make-up

LIBEREC - Zloděje kosmetického zboží zadržela ve středu odpoledne ostrahy nákupního centra. 

O krok blíže k vězení má 50letý muž s trvalým bydlištěm v Praze, který ve středu odpoledne neušel pozornosti ostrahy jednoho z nákupních center v Liberci. V daném komplexu navštívil prodejnu se značkovými parfémy a další dekorativní kosmetikou. Z regálu si vzal hned dva různé dekorativní make-upy, uložil si je do batohu a bez jakéhokoliv náznaku, že by chtěl zboží zaplatit, prodejnu opustil. 

Na muže upozornil bezpečnostní rám, který se po jeho odchodu z prodejny hlučně rozezněl. Okamžitě jej proto oslovil pracovník ostrahy, kterému 50letý muž ukázal svůj batoh, ve kterém měl kradené make-upy. Ještě předtím, než bylo zboží vráceno zpět do prodeje, přijela na místo policejní hlídka a muže převezla na policejní oddělení.

"Díky" krádeži make-upů se zřejmě vrátí tam, kde to důvěrně zná. Za podobné delikty jej totiž v posledních třech letech odsoudil už Okresní soud v Liberci. Zřejmě se chce do vězení vrátit, což se mu asi povede. I přesto, že zboží nedosahuje pětitisícové hodnoty, naplnil díky své trestní minulosti - recidivě - skutkovou podstatu trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu, že s odcizeným zbožím byl zadržen kráce po spáchání činu, řeší policisté jeho prohřešek proti zákonu formou zkráceného přípravného trestního řízení, a tak by se měl do čtrnácti dnů z úst soudce dozvědět, jaký trest ho v tomto případě čeká. Nejvyšíí hranice trestu je v jeho případě až tříletý trest odnětí svobody.


26. 5. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem