Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž obviněn z vraždy

Ms kraj, Karvinsko: Kriminalisté obvinili muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy 

Moravskoslezští kriminalisté obvinili včerejšího dne 24letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Ze zjištěných a zadokumentovaných informací vyplývá, že muž měl v pondělí v odpoledních hodinách atakovat v domě na Havířovsku ženu středního věku, ke které měl vazby. Žena byla se známkami fyzického útoku a s poraněními způsobenými bodnořezným nástrojem nalezena bez známek života.

Kriminalisté i nadále realizují úkony trestního řízení. Intenzivně vyhodnocují všechny skutečnosti, které se události týkají. Podají podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Je možné doplnit, že obviněný s policisty částečně spolupracuje.

Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence, 26. dubna 2017

-----------------------------------                   původní zpráva  z 25. dubna 2017    -----------------------------------------------

 Karvinsko: Kriminalisté prověřují informace k závažnému skutku násilného charakteru

Kriminalisté krajského ředitelství prověřují všechny okolnosti a informace, které se týkají nebo mohou týkat činu prověřovaného pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy. K události mělo dojít včera v odpoledních hodinách na Karvinsku. Obětí je žena středního věku. Policisté zadrželi muže podezřelého ze skutku, který měl vazby na poškozenou, a nyní vzhledem k jeho osobě pokračují v realizaci procesních úkonů.

Pro doplnění lze uvést, že policisté včera po oznámení události přijeli na místo a podezřelého zadrželi. Následovaly další úkony, kromě jiného ohledání místa činu a zajištění stop. Zajištěný materiál budou vyhodnocovat policisté odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem si případ převzali kriminalisté moravskoslezského prvního oddělení odboru obecné kriminality. Kriminalisté pokračují v dokumentaci a ověřování okolností případu, realizují i nadále úkony trestního řízení.

V Moravskoslezském kraji se jedná od počátku roku v pořadí o sedmý případ vraždy či pokusu vraždy. Všechny skutky kriminalisté objasnili.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence, 25. dubna 2017

vytisknout  e-mailem