Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž objevil nevybuchlou munici

DĚČÍNSKO - Stará vojenská munice naštěstí nikomu neublížila; Za volant usedl přes zákaz… 

     Ve středu 26. července  v podvečer objevil muž  na louce poblíž ulice Vilová v Benešově nad Ploučnicí předmět, připomínající munici. Muž se zachoval správně, předmět dále nezkoumal a o svém nálezu ihned informoval policisty na lince 158.  Na místo vyjeli benešovští policisté, kteří věc vyhodnotili jako skutečný nález munice a místo zajistili.  Přivolaný policejní pyrotechnik potvrdil, že se skutečně  jedná o  tzv. "zapalovač Kovešnikov", pro granát typu F1 ruské výroby.  Vzhledem k jeho stavu, kdy nebylo možné jej převézt k odborné likvidaci, pyrotechnik provedl jeho řízené bezpečné odpálení v místě nálezu.  Ke zranění osob nedošlo, majetková škoda nevznikla.  Nebyla nutná evakuace osob.

Doporučení:

      Při nalezení vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik.

Za volant usedl přes zákaz  

     Sedmatřicetiletý muž z Děčínska  včera v podvečer usedl za volant osobního vozu tovární značky Citroën, ačkoli měl od loňského podzimu  vysloveny hned dva zákazy řízení všech motorových vozidel, platné do října roku 2024.  Řidič byl včerejšího dne krátce po půl páté odpoledne zastaven a kontrolován hlídkou varnsdorfských policistů, když projížděl obcí Studánka. Protože vykonával činnost, která mu byla zakázána, policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  

Děčín  27. července 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem