Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž neoprávněně odebíral elektřinu

Nyní mu hrozí až dva roky odnětí svobody. 


 
Z neoprávněného odběru elektrické energie je  podezřelý  šestačtyřicetiletý muž z Bílovce. Policisté muže prošetřují  v  souvislosti s neoprávněným odběrem elektrické energie v  období od roku 2001 do  poloviny března letošního roku. Podezřelý muž se měl v elektrickém rozvaděči,  neoprávněně napojit mimo elektroměr elektrický kabel, vedoucí do domu. Tímto  způsobem neoprávněně odebral elektřinu v hodnotě přesahující částku  pět tisíc  korun. Neoprávněný odběr byl zjištěn zaměstnancem  společnosti, při montáži  nového elektroměru v místě neoprávněného odběru. Muži bylo sděleno obvinění z  trestného činu krádeže.  Za tento trestný čin podezřelému hrozí trest odnětí  svobody  až na dvě léta.
 
Stalo se...
 
Jednatel za své zaměstnance neplatil  pojistné  na sociální zabezpečení
 
Policejní  komisař v těchto dnech zahájil úkony  trestního řízení  ve věci podezření ze spáchání trestného činu neodvedení  daně,  pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní  pojištění a příspěvku na státní  politiku zaměstnanosti.  Podezřelým je jediný jednatel společnosti se sídlem v  Kopřivnici,  který v období od listopadu 2005 do konce listopadu 2008, nesplnil  svoji zákonnou povinnost a neodvedl za zaměstnance výše uvedené  společnosti  pojistné na sociální zabezpečení. Okresní správě  sociálního zabezpečení Nový  Jičín tak neuhradil téměř  milión a půl korun, které však zaměstnancům bylo  strženo  z mezd a do dnešního dne nebylo uhrazeno. Jeho trestní stíhání  je vedeno  na svobodě.
 
Během několika minut přišel  o svoji  peněženku
 
Pouhých dvacet minut stačilo zloději, aby v úterý 14. dubna, v podvečer využil nepozornosti poškozeného, kterému odcizil volně  odloženou  peněženku v jedné novojičínské restauraci. V peněžence měl  poškozený  finanční hotovost, doklady a dvě platební karty.  Způsobil mu tak škodu za šest a  půl tisíce korun. Novojičínští  policisté případ prošetřují pro trestné činy  krádeže  a neoprávněné držení platební karty. V případě, že pachatel  bude dopaden  a spáchaná trestná činnost se mu prokáže, hrozí  zloději až dvouletý pobyt ve  vězení.

vytisknout  e-mailem