Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž nastříkal do autobusu pepřový sprej

TŘEBÍČSKO: Policisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu 

Policisté včera řešili případ výtržnictví, ke kterému došlo v dopoledních hodinách v Moravských Budějovicích. Do autobusu nastříkal muž obsah pepřového spreje a dalšího řidiče se snažil fyzicky napadnout. Policisté podezřelého rychle vypátrali a třiatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu.

Případ pro policisty obvodního oddělení Moravské Budějovice začal, když přijali před devátou hodinou dopoledne oznámení o napadení na autobusovém nádraží na ulici Pražská. Podezřelý muž měl dle přijatého oznámení nastříkat do autobusu pepřový sprej, poté z místa odešel a cestou ještě napadl dalšího řidiče. Na místo ihned vyjela policejní hlídka. Na základě získaného popisu policisté podezřelého muže v lokalitě rychle vypátrali a zajistili ho. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Policisté zajistili také pepřový sprej, který měl třiatřicetiletý muž z Jemnicka u sebe.

Na základě prověřování policisté zjistili, že muž šel kolem autobusu, ve kterém se v tu dobu nacházel řidič. Několikrát stříkl pepřovým sprejem na boční stranu autobusu v oblasti skla a poté vstříkl sprej i dovnitř otevřeným větracím oknem. Řidič, který se látky nadýchal a v důsledku toho měl zdravotní obtíže, z autobusu vystoupil. Podezřelý muž pokračoval v agresivním jednání ještě na sousední zastávce, kde doběhl k dalšímu řidiči autobusu, kterého chtěl fyzicky napadnout, ten ho ale odstrčil. Poté agresivní muž odešel a na místo byla přivolána policejní hlídka, která muže dopadla.

Třiatřicetiletého muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu policisté zadrželi a odvezli ho na oddělení policie. Na místo přivolali také hasiče z důvodu zajištění látky, kterou podezřelý muž použil. Na základě shromážděných důkazů policisté třiatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. 

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

15. září 2017   

 

vytisknout  e-mailem