Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž nabízel k prodeji šperky

KRAJ VYSOČINA: Policisté varují před podvodníky 

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově se zabývají podezřením na možnou protiprávní činnost, které by se mohli na území naší republiky dopouštět cizí státní příslušníci. Zvláště v nadcházejícím předvánočním čase proto policisté varují všechny občany, aby si dávali velký pozor na různé prodejce, kteří jim na ulici nebo na parkovištích nabízejí za „velice výhodných“ podmínek nákup šperků nebo jiných cenností, které mohou na první pohled vypadat jako zlaté šperky.

Jedno takové oznámení, které v současné době prověřujeme, přijali na lince tísňového volání 158 policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina 22. listopadu krátce před půl dvanáctou dopoledne. Na dálničním odpočívadle na 96. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu nabízel muž tmavší pleti k prodeji zlaté řetízky a prsteny. Oznámení o této podezřelé prodejní činnosti jsme přijali od občana, kterého prodejce na parkovišti u dálnice oslovil. Muž se však zachoval správně, na nabídku nereagoval, žádné zboží si nekoupil a věc oznámil policistům.

Podle zjištěných informací měl zboží nabízet muž tmavé pleti, zřejmě se jednalo o cizího státního příslušníka, který měl odjet z místa osobním vozidlem značky Audi A4, černé barvy. Policisté se v této souvislosti obracejí na další případné občany, které tento cizinec s podobnou nabídkou oslovil, nabízel jim k prodeji zlaté šperky nebo jim je dokonce prodal a oni dodatečně zjistili, že se nejedná o zlaté šperky, aby se přihlásili na lince tísňového volání 158.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

2. prosinec 2017

vytisknout  e-mailem