Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž, který se pokusil znásilnit dvě ženy skončil ve vazbě

BENEŠOVSKO / KUTNOHORSKO - Hrozí mu až 5letý trest. 

Benešovským a kutnohorským kriminalistům se za významného přispění a poznatků od policistů OOP Zruč nad Sázavou podařilo objasnit 2 případy pokusu znásilnění na Benešovsku a Kutnohorsku.

K oběma skutkům došlo v červenci, a to u obce Soutice a Lipina. Scénář byl v obou případech velmi podobný. V prvním z případů si 28letý muž na silnici mezi obcemi Černýš a Soutice vyhlédl 34letou ženu, která zde projížděla na kole. Muž nejprve poškozenou oslovil s tím, zda si nechce vydělat nějaké peníze, a když žena nejevila zájem se s ním dále bavit, vynucoval si její pozornost a fyzický kontakt násilím. Ženě zahradil cestu a začal jí osahávat. Po chvíli, vzhledem k jeho fyzické převaze, ženu shodil na zem a ve svém jednáním pokračoval, čemuž se ale žena aktivně bránila. Nakonec se jí podařilo agresorovi vymanit a z místa ujet. Poté žena celou traumatizující událost okamžitě nahlásila na policii.

Druhý případ se odehrál obdobně u obce Lipina na Kutnohorsku. I zde se objektem zájmu mladého muže stala žena na kole, tentokrát se jednalo o 25letou ženu. I zde muž poškozené zatarasil cestu svým tělem a začal jí osahávat a povalil jí na zem. Po aktivní obraně se nakonec ženě podařilo násilníkovi ubránit a z místa ujet.  Následně také celou věc nahlásila policistům.

Kriminalisté z Benešova a Kutné Hory neměli vůbec lehkou práci. Oba případy se odehrály na méně frekventovaných silnicích a místech cestách, které nejsou vybaveny kamerovým systémem. K osobě pachatele měli policisté pouze popis od poškozených žen a poznatek o tom, že pravděpodobně na místo přijel stříbrným vozidlem. Policisté okamžitě po prvním útoku po muži začali pátrat a shromažďovat veškeré důležité indicie, které by je dovedly ke konkrétní osobě. To se nakonec podařilo a usilovnou prací a důkladným operativním šetřením se kriminalistům podařilo vypátrat pachatele.

Kriminalisté 3. října podezřelého muže zadrželi a obvinili z trestného činu znásilnění ve stádiu pokusu a současně podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby. O jeho vazbě rozhodl soud 6. října a trestní stíhání obviněného 28letého muže je vedeno vazebně.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži z Kutnohorska, který neměl doposud žádnou trestní minulost, až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
13. října 2023

vytisknout  e-mailem