Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Muž „jen“ přeposílal peníze

Český Krumlov - Pětadvacetiletého cizince obvinili kriminalisté oddělení hospodářské kriminality z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Obviněný se seznámil s osobou vystupující pod jménem Sascha, údajným zástupcem společnosti z Nového Zélandu, a to prostřednictvím internetové sociální sítě a komunikoval s ní prostřednictvím e-mailu a mobilního telefonu. Domluvili se, že bude pracovat pro tuto společnost tak, že bude za úplatu přeposílat finanční prostředky, které mu na jeho účet zašlou klienti uvedené společnosti. Z prostředků které mu byly dosud neznámým pachatelem na účet připsány peníze bezhotovostní platbou v částce přesahující 2 800 euro, osobně vybral finanční hotovost ve výši 64.500 Kč a v souladu s původní dohodou tuto vybranou  hotovost po odečtení poplatků za odeslání přeposlal na účty v Saint Petersburgu (Rusko), pro další dvě osoby. Zbývající částku přesahující 4 000 Kč si ponechal pro svoji potřebu.
 
Muž si zřejmě myslel, že si takto bude snadno vydělávat, ale kriminalisté společně s dalšími útvary Policie ČR na jeho činnost přišli a muže obvinili ze shora uvedeného činu. Kromě toho samozřejmě kriminalisté spolupracují i s policisty ze zahraničí, proto také vědí, že peníze, které muž ze svého účtu přeposílal, pochází z trestné činnosti.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
15. prosince 2010
 

vytisknout  e-mailem