Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž je obviněn z loupeže

HAVLÍČKOBRODSKO: Napadený mladý muž přišel o stokorunu 

Kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Havlíčkobrodska, který před měsícem v Ledči nad Sázavou napadl mladého muže a odcizil mu peníze. Muž je obviněn ze zločinu loupeže.

Ve čtvrtek 21. dubna přijali po čtvrté hodině odpoledne policisté na tísňové lince 158 oznámení o napadení muže na vlakovém nádraží v Ledči nad Sázavou. Napadený kontaktoval tísňovou linku s tím, že odjíždí vlakem do Světlé nad Sázavou, kde se spojí s hlídkou obvodního oddělení. Policistům pak mladý muž sdělil, že na ledečském nádraží vystoupil z vlaku a zašel si do místního kiosku zakoupit občerstvení. V kiosku potkal muže, se kterým se znal z dřívější doby. Ten byl v podnapilém stavu a začal ho obviňovat, že mu dluží peníze. Venku před kioskem mu začal vulgárně nadávat, fyzicky ho napadl a z ruky mu vytrhl stokorunu. Napadený muž utekl do vlaku a zavolal na linku 158.

Policisté po důkladném vytěžení poškozeného, který při napadení utrpěl naštěstí jen drobné oděrky, začali pátrat po pachateli. Podezřelého osmatřicetiletého muže zajistili v Ledči nad Sázavou a při dechové zkoušce na alkohol mu naměřili 2,33 promile. Z toho důvodu ho převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupeže.

Následující den policisté zadrženého převezli na služebnu, kde policejní komisař po provedení nezbytných úkonů zahájil jeho trestní stíhání pro zločin loupeže. Muž se k uvedenému jednání přiznal a zdůvodnil ho údajným dluhem poškozeného. Obviněný je stíhán na svobodě, v případě prokázání viny mu soud může uložit trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

26. května 2016

vytisknout  e-mailem