Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž hrozil sebevraždou, policejní vyjednavač mu to rozmluvil

ČESKOLIPSKO - O pořádný rozruch se v pátek večer postaral starší muž v jedné obci na Českolipsku. Na místo byl povolán policejní vyjednavač i Zásahová jednotka. 

V pátek krátce před devátou hodinou večer jsme na tísňovou linku přijali ze Zdravotnické záchranné služby oznámení, že v jedné obci na Českolipsku vyhrožuje starší muž sebevraždou ve svém rodinném domě, kde se zabarikádoval v jednom z pokojů. V pokoji  byl sám. Policisté také obdrželi informaci, že muž je legálním držitelem zbraní. 

Operační důstojník neprodleně na místo vyslal policejní hlídky, které v daném místě prvotně zajistili bezpečnost druhých osob a také si na místo vyžádali policejního vyjednavače. Policisté z důvodu zajištění bezpečnosti občanů provedli evakuaci osob z přilehlého domu. Následně byla na místo přivolána i Zásahová jednotka z Ústí nad Labem. 

Několik hodin s mužem rozmlouval policejní vyjednavač nad jeho životní situací, která jej dovedla až samou hranici života. Po delším rozhovoru, po třetí hodině ranní,  se policejnímu vyjednavači podařilo muže přesvědčit o tom, že i přes veškeré problémy má cenu žít!  Muž dobrovlně policistům vydal své střelné zbraně. Zásahová jednotka následně muže zajistila a předala ho do péče lékařů. 
 

16. 6. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem